"The Detailed Rhythm" van Fabian Thomasita

De combinary van Fabian Thomasita:
“Ik ben Fabian, en ik heb deze kunstwerken gekozen omdat ze dezelfde gedachte/manier van denken voor de kijker hebben, als dat van het kunstwerk dat ik ga maken.
De gedachte waarover ik het heb, gaat over het verschil tussen een eerste indruk en een kennismaking.
Als je in de stad loopt, loop je langs mensen af. Vaak kijk je af en toe naar ze, maar spreken doe je bijna niet. Als je dan iemand bekijkt die voorbij loopt, heb je meestal ook een (voor)oordeel. Dit komt doordat je bijvoorbeeld bij iemand Nike schoenen ziet, en denkt dat hij daardoor sportief is (wat in dit geval positief is). Wat ook kan gebeuren is dat je iemand met een Guns N' Roses T-shirt ziet waarbij je denkt dat diegene agressief en onvriendelijk is (wat in dit geval negatief is). Dit betekend niet dat het zo is, maar op zulke momenten kun je eigenlijk niet iemand werkelijk kennen.
Deze gedachte deed me dan ook denken aan de gekozen kunstwerken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de afbeelding met de laser stralen, ziet het er mooi uit, maar als je erbij stil staat en ernaar kijkt, kom je meer over het kunstwerk te weten/leer je het kunstwerk kennen.
In mijn kunstwerk ga je ook die gedachte zien, doordat je als je me voorbij loopt en niet goed naar mij kijkt, je me nog niet kent. In een korte zin is mijn dan ook gedachte: “Als je goed kijkt, leer je mij beter kennen”.”