"(geen titel)" van Ricky de Jong

De combinary van Ricky de Jong:
“Meerstemmigheid betekent voor mij: een concept over hoe mensen met elkaar praten en omgaan. Mensen hebben een bepaalde manier van denken en een gewoonte van praten met iemand, maar bij iedereen is dat anders. Het is vaak ook zo dat mensen over zichzelf op een bepaalde manier denken terwijl anderen daar anders over denken. Ze hopen alles te weten, maar dat is vaak niet zo. Soms hebben ze hele slimme opmerkingen of vragen, maar die komen dan eigenlijk niet bij hen vandaan. Zonder dat ze het weten hebben ze die van iemand over genomen. Daarom vind ik het een concept.
Met mijn werk wil ik mensen duidelijk maken en laten zien dat veel van hun gedachtes, ideologie├źn en opmerkingen vaak niet helemaal/echt van henzelf zijn. Ze hebben ze vaak overgenomen van mensen waar ze tegenop kijken en die ze, vaak onbewust, na willen doen. Ik wil mensen laten nadenken over hoe het komt dat ze doen en denken zoals ze dat doen.

De gekozen werken hebben mij ge├»nspireerd door de boodschap/het concept (Nathan Coley), de lijnen en het sturen van het kijken naar een kunstwerk daardoor (Sol LeWitt) en het viervlakkige raster JCJ VanderHeyden).”