"Live, Love, life" van Bente Meelkop

De combinary van Bente Meelkop:
“Live, Love, Life.
Meerstemmigheid vind je overal, ook al merk je het soms niet. Als iets geen duidelijke betekenis heeft vullen mensen de onduidelijke stukken zelf in, hierdoor krijgt het al meerstemmigheid.
Mijn kunstwerk kun je op veel manieren bekijken en er veel betekenissen aan koppelen, maar wat is nou de juiste?
Maatschappij
De slierten stellen mensen voor. De linker plaat moet rond 1950 voorstellen, bijvoorbeeld homoseksualiteit. Mensen die homoseksueel waren in deze tijd werden niet echt geaccepteerd, daarom staan de slierten ver van elkaar af. De middelste plaat staat voor de tijd van nu ook staan de slierten hier dichter op elkaar. Mensen accepteren elkaar meer, maar toch zijn er nog steeds oorlogen en conflicten. De rechter plaat moet de toekomst voorstellen, mijn ideaalbeeld. Ik hoop dat mensen accepteren elkaar voor hoe diegene is en dat er geen oorlogen meer zijn, daarom zijn de slierten hier in elkaar gevlochten.
Politiek
Op de rechter plaat liggen de slieren dicht op elkaar. In sommige landen is er bijvoorbeeld geen persvrijheid of vrijheid van meningsuiting. Mensen leven in een dictatuur, worden in de gaten gehouden en voelen zich totaal niet vrij. Op de middelste plaat liggen de slierten al dichter op elkaar, dit moeten landen voorstellen die in de overgang zijn van dictatuur naar een democratie. In deze landen moeten mensen zich nog steeds aan strenge regels houden, maar de regels worden soepeler. De mensen voelen zich vrijer. Op de linker plaat liggen de slierten ver van elkaar af, maar op sommige stukken toch over elkaar heen. In deze landen zijn mensen vrij, vrij om hun mening uit te spreken en vrij om te zijn wie diegene is. Toch hebben deze landen ook regels voor de veiligheid van de bevolking.
Levensloop
De slierten kunnen ook de levensloop van een mens voorstellen. De linker plaat stelt de kinder- en jongvolwassen jaren voor, je hebt niet nog niet zoveel kennis. Je bent gezond, leert veel nieuwe dingen en je kunt veel, dus ben je niet beperkt. De middelste plaat stelt vanaf je 40e tot je 65e voor, je hebt al behoorlijk wat kennis. Je werkt, je hebt een gezin en bent gelukkig, maar toch gaat alles moeizamer. Je wordt meer beperkt om bepaalde dingen te doen. De rechter plaat stelt na je 65e levensjaar voor. Het kan zijn dat je in een bejaardentehuis woont of dat je thuis hulp krijgt, je niet meer auto kunt rijden of dat je geen boodschappen meer kunt doen. Je bent dan heel beperkt in wat je kunt doen, maar toch heb je in je leven veel geleerd en heb je heel veel kennis van veel verschillende onderwerpen.
Dit zijn een paar voorbeelden van wat mijn kunstwerk voor kan stellen. Mensen zagen er wegen, takken, de lucht, noedels en nog veel meer dingen in. Je kunt zelf met je eigen fantasie bepalen wat iets voorstelt en er een eigen betekenis aan geven, want dat is zo mooi aan de mens. We zijn allemaal uniek met eigen gedachtes, maar we zijn allemaal mensen.”