"Alone together" van Britt Manders

De combinary van Britt Manders:
“In de wereld zijn er erg veel stemmen en meningen die invloed op jou kunnen hebben en waardoor het af en toe kan voelen alsof je in al die meningen verdrinkt. Ondanks deze meningen is het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en jouw eigen weg volgt ongeacht wat anderen daarvan vinden.
Ik heb gekozen om handen te maken die een vlinder loslaten omdat dit staat voor de vrijheid die je vanuit jezelf vindt als je de meningen van anderen los kan laten. In mijn werk zie je twee verschillende handen, één hand hiervan is van mijzelf. Deze laat zien dat ik stappen heb moeten zetten om tot mijn persoonlijke vrijheid te komen en dat dit niet altijd een makkelijke weg is geweest. De tweede hand is van iemand die erg veel voor mij betekent en die in dit proces als het ware mijn hand heeft vastgehouden om mij naar deze vrijheid te leiden. Zij heeft mij laten zien wat het betekent om jezelf te accepteren zoals je bent en ze heeft me een sterker persoon gemaakt. Ze heeft erg veel invloed gehad op mijn leven, meer dan dat ze zelf weet. Daarvoor ben ik haar erg dankbaar. Meer dan dat ik kan uitleggen zelfs.
De emotie die ik voel bij dit kunstwerk is vooral kracht. Kracht om voor jezelf te kiezen wat niet altijd makkelijk is. Je moet tot de realisatie komen dat jij gelukkig wil zijn. Durf de meningen los te laten en durf voor je persoonlijke vrijheid te vechten. Alleen dan leer je jezelf écht kennen en word je een sterk persoon, waardoor je pas echt jouw vrijheid kan vinden.”